Inloggen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het KNMG Artsenpanel of over een specifiek onderzoek en vindt u het antwoord niet bij de veelgestelde vragen, dan kunt u een vraag stellen aan de panelhelpdesk via knmg@mwm2.nl. Binnen twee werkdagen ontvangt u een antwoord per e-mail.

Ben ik verplicht om aan alle onderzoeken deel te nemen?
Nee, deelname is niet verplicht. Als u een keer geen tijd of geen zin heeft om een enquête in te vullen, kunt u de uitnodiging gewoon negeren. U blijft dan gewoon deelnemer aan het KNMG Artsenpanel.

De vragenlijst werkt niet, wat moet ik doen?

Mocht de link naar de vragenlijst niet werken: kopieer de link vanuit de uitnodigingsmail naar de adresbalk van uw internet browser. Indien u nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact met ons op.
 
Heb ik speciale software nodig om mee te doen?
Nee, u heeft geen speciale software nodig. Het enige dat u nodig heeft, is toegang tot het internet en een eigen e-mailadres zodat we u per mail kunnen uitnodigen voor de onderzoeken.

Hoe lang duurt het invullen van een vragenlijst?
De lengte van de vragenlijst verschilt per onderzoek. Wij proberen de vragenlijst altijd zo kort mogelijk te houden. Gemiddeld genomen, kost het beantwoorden van de vragen zo’n 5 minuten.

Hoe vaak ontvang ik een vragenlijst?
Als u meedoet aan het KNMG Artsenpanel ontvangt u zo'n 4 tot 6 keer per jaar een uitnodiging om een enquête in te vullen via internet. Hoe vaak we u uitnodigen kan onder meer afhangen van uw profiel. Soms nodigen wij alleen deelnemers uit voor onderzoek op basis van hun persoonlijke situatie.

Hoe weet ik dat er een onderzoek is waaraan ik kan meedoen?
U krijgt per e-mail een uitnodiging voor deelname aan het onderzoek. In deze e-mail staat een link naar het onderzoek waarmee u automatisch toegang heeft tot de enquête. 

Hoe zit het met mijn privacy?
We respecteren uw privacy; uw gegevens (zoals uw e-mailadres) worden uitsluitend gebruikt om u uit te nodigen voor een onderzoek. Uw gegevens geven wij niet door aan derden en gebruiken we ook niet voor verkoopdoeleinden. De antwoorden die u geeft tijdens het onderzoek blijven altijd anoniem. Zie ook: privacy statement.

Ik heb een nieuw e-mailadres, wat moet ik doen?
U kunt uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens raadplegen en eventueel corrigeren op uw eigen profielpagina.
 
Ik heb me ingeschreven voor het KNMG Artsenpanel, maar ik ontvang (bijna) geen uitnodigingen voor onderzoek(en). Hoe kan dat?
Er is een aantal mogelijke oorzaken:
 • U heeft uw gegevens tijdens het inschrijven niet volledig ingevuld. Op uw profielpagina kunt u enkele aanvullende gegevens over uzelf invullen, zoals bijvoorbeeld uw geboortedatum. Als u deze gegevens volledig invult, heeft u een grotere kans om uitgenodigd te worden voor onderzoeken. Het kan voorkomen dat voor bepaalde onderzoeken een selectie gemaakt wordt van panelleden die aan bepaalde kenmerken voldoen.
 • Niet iedereen wordt voor ieder onderzoek uitgenodigd. Voor sommige onderzoeken moeten de deelnemers voldoen aan een bepaald profiel (bijvoorbeeld bepaalde regio of leeftijd).
 • Wanneer u nog nooit een uitnodiging voor deelname heeft ontvangen, vragen we u het e-mailadres dat u bij uw inschrijving heeft opgegeven te controleren. Misschien is er tijdens het inschrijven per ongeluk een typefout gemaakt. Of misschien heeft u inmiddels een ander e-mailadres. U kunt uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens raadplegen en eventueel corrigeren op uw eigen profielpagina.
 • Wellicht worden e-mails tegen gehouden door een spamfilter. Uitnodigingen voor onderzoeken worden altijd gestuurd vanuit een e-mailadres vanaf het domein 'mwm2.nl'. Zorg ervoor dat dit e-mailadres niet als afzender van ongewenste mail beschouwd wordt en zorg ervoor dat dit e-mailadres als toegestane afzender op de lijst van gewenste mail opgenomen wordt.


Ik wil me uitschrijven uit het KNMG Artsenpanel, wat moet ik doen?

U kunt zich uitschrijven na het inloggen op uw eigen profielpagina. Na uitschrijving benaderen wij u niet meer voor onderzoeken.

Kan iedereen lid worden van het KNMG Artsenpanel?
Iedereen die via één van de federatiepartners bij de KNMG is aangesloten (of buitengewoon lid is) kan zich aanmelden als deelnemer aan het KNMG Artsenpanel.

De federatiepartners van de KNMG zijn:

 • De Geneeskundestudent i.o. (of KNMG Studentlid)
 • Federatie Medisch Specialisten
 • KAMG (Koepel Artsen Maatschappij en Gezondheid)
 • LAD (Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband)
 • LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging)
 • NVAB (Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde)
 • NVVG (Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde)
 • Verenso (Vereniging van specialisten ouderengeneeskunde)
 
Moet ik een onderzoek meteen invullen?
Nee, u kunt de vragenlijst invullen op een tijdstip dat u het beste schikt. Let wel op de periode dat het onderzoek ingevuld kan worden, dit varieert per onderzoek van enkele dagen tot enkele weken.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?
Ga naar uw profielpagina. Als u in het formulier uw e-mailadres invult en op 'Wachtwoord vergeten' klikt, krijgt u binnen enkele minuten een mailbericht toegestuurd. Hierin staat een instructie om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Wie of wat is MWM2?
MWM2 is het onderzoeksbureau dat in opdracht van de KNMG het artsenpanel beheerd. MWM2 verzorgt ook de panelhelpdesk.